Farvel til duggede ruder i Valbyholm

21. september 2017

Ny behovsstyret ventilation fra Neotherm giver bedreindeklima og store besparelser til 291 ældreboliger i Valby. Investeringen er tjent hjem på 3 år.

Image title

Beboerne i KAB bebyggelsen Valbyhom har i årevis lidt under larm og træk og duggede ruder med et forældet udsugningsanlæg fra 80’erne.

Nu er de i alt 32 ventilatorer skiftet til moderne EC-ventilatorer fra Smock Ventilation, og der er installeret en fugtstyretventil fra Neotherm i alle lejligheder.

Neotherm ventilen skruer op for ventilationen, når fugtigheden stiger, f.eks. ved madlavning eller når der tages bad, og skruer ned igen, når luftfugtigheden igen er, som den skal være.

Denne behovsstyring giver et langt bedre indeklima og vil også kunne aflæses direkte på varmeregningen hos de enkelte beboere.

Image title291 lejligheder i Valbyholm får bedre indeklima med behovsstyret 
ventilation fra Neotherm. 


”Vi er utroligt glade for den nye ventilation. Det kører helt lydløst, og der kommer ingen dug hverken på spejlet eller vinduet, når vi tager bad”, fortæller beboerformand Bent Hansen, 71 år.

Det er nye toner i Valbyholm, hvor der gennem årene har været rigeligt med klager fra beboerne over larm i rørene, træk, kulde og fugtighed. 

”Vi har prøvet at lufte mere ud og at have flere planter, men det har ikke hjulpet. Vi har også skruet lidt ned for varmen for at få luftfugtigheden op, men vores beboere sidder meget stille, og de skal ikke sidde og fryse, så vi bliver nødt til at have en temperatur på ca. 24 grader”


Klik og læs hele casen
Loading
Loading