Image title

Hvorfor er ventilation nødvendig?


Moderne huse er velisolerede og helt tætte, og det er godt for størrelsen af din varmeregning. Men når huset ikke kan ånde, er det direkte sundhedsskadeligt for både dig og din bolig.

Vi bliver syge, og boligen tager skade, når luftfugtigheden er for høj, og det bliver den nemt i det velisolerede hus. Det sker, når vi laver mad, går i bad – eller bare vi trækker vejret.

En gennemsnitsfamilie producerer hver dag imellem 12 og 15 liter vanddamp med badning, madlavning, udånding, sved, vask, og tørring af tøj. Selv stueplanter, hvis der er nok af dem, kan øge den relative fugtighed.

Hvis denne vanddampsophobning ikke fjernes, vil den sætte sig og danne råd og svamp på vægge, møbler og træværk og samtidig give gode betingelser for støvmider – en kendt kilde til astma- og allergilidelser hos mennesker.

360° Hygiejne

Neotherm gør det enkelt

Du kan få styr på luftfugtigheden i alle rum på alle tider af døgnet med en fugtstyret ventil fra Neotherm. 
Ventilen registrerer luftfugtigheden i det rum, den er installeret, og sørger for, at der ventileres, når der er behov for det.
 
Med Neotherm fugtstyret ventil kan man tilpasse luftskiftet i hvert rum og ikke alene sikre en særdeles god indendørs luftkvalitet, men også reducere varmetabet forbundet med ventilation op til 50 % i forhold til et konstant luftskifte.
 
Den fugtstyrede ventil er baseret på en simpel teknik uden elektricitet, og dens ydeevne svækkes ikke over tid. Den kan monteres i nybyggeri eller eftermonteres i eksisterende boliger og tilpasses ventilationssystemet.
 
Ventilen måler den relative fugtighed og tilpasser luftskiftet efter den aktivitet, der er i rummet. I køkkenet vil den f.eks. øge luftmængden under madlavning og i badeværelset under badeaktivitet eller tørring af tøj. 

Brochure
Produkter
Loading
Loading