Solvarme

Det er ikke så svært at vælge solvarme som din alternative energiform.
Det koster naturligvis noget at investere i solvarme, idet du betaler for dit energiforbrug 25-30 år frem i tiden, men til gengæld er det en engangsinvestering uden indflydelse fra stigende energipriser på olie, gas eller fjernvarme.

Sådan fungerer et Neotherm solvarmeanlæg

Et solvarmeanlæg omsætter solens stråler til energi.
Processen foregår i et simpelt kredsløb uden at sende CO2 eller andre skadelige stoffer op i atmosfæren.

I sommermånederne kan et brugsvandsanlæg give tilstrækkelig med energi til at varme alt det vand op, som du og din familie har brug for.
Resten af året giver solvarmen et tilskud til boligens energiforsyning ved at forvarme vandet i varmtvands-beholderen.
Et kombineret brugsvand og rumvarmeanlæg producer ud over det varme vand også rumvarme, så selvom kedlen er slukket i sommerhalvåret har du stadig varme i f.eks. badeværelses-gulvet.
I vinterhalvåret supplere anlægget kedlen med at lave central-varme, hver gang solen skinner. 

Image titleSolvarme er ikke bare en strålende ide, men er også et væsentligt bidrag til et bedre miljø. Til glæde for dig og dine nærmeste og til glæde for alle os andre.Teknikken bagved

Et solvarmeanlæg omsætter solens stråler til varmt vand.
Et brugsvandsanlæg består af et solfangerareal, en styring, pumpe og trykekspansionsbeholder samt en høj, slank og velisoleret varmtvandsbeholder.
I solfangeren samler kobberrør med en speciel varme-transporterende væske solenergien.
Styringen og pumpen sørger dernæst for, at det varme væske pumpes ned til bunden af varmtvands-beholderen hvor det løber igennem en spiral og afgiver varmen til det kolde brugsvand.
I toppen af beholderen sidder der endnu en spiral hvor det varme vand fra kedlen løber igennem, for at kunne opvarme brugsvandet når solen ikke skinner.
Et kombineret brugsvand og rumvarmeanlæg har et lidt større solfangerareal, en bedre stying og en tilkobling mellem solfanger og centralvarme.

Opbygning af anlæg

Et solvarmeanlæg kan opbygges på rigtig mange måder.
Neotherm leverer både almindelige brugsvandsanlæg samt et stort udvalg af anlæg til opvarmning af brugsvand og rumvarme.
Her kan nævnes varmtvandsbeholdere fra 200 - 1.000 liter, akkumuleringstanke med op til 5.000 liter samt friskvands-moduler.

Alle disse muligheder bruges afhængigt af varmtvandsforbrug og rumvarmeforbrug, samt hvilke eksisterende varmekilder der er i huset.

Hvilke typer solfangere findes der?

Den mest almindelige solfanger er den flade solfanger. Kernen er absorberen, der har en beskyttelse fortil af hærdetglas samt en temperaturbestandig isolering på siderne og bagsiden.
Disse komponenter holdes sammen af en stabil aluminiumsramme.
Loading
Loading