Genvej til bedre indeklima på plejehjem  

Monday, March 13, 2017

Medarbejdere og beboere på plejehjemmet Ulvsund Centret på Møn har i årevis lidt under et dårligt indeklima med for lav luftfugtighed. Nu løses problemet med behovsstyret ventilation fra Neotherm.


Image title

En lille ventil i loftet åbner og lukker for ventilationen efter behov. Enkelt, hurtigt, billigt og effektivt: Det viser et gennemført pilotprojekt på et plejehjem i Skævinge, og nu er installationen af de små ventiler fra Neotherm godt i gang i Ulvsund Centrets 50 lejligheder.

Luftfugtigheden på plejehjemmet er blevet målt helt ned til 20 %, hvilket er langt under det anbefalede, og det giver gener for personale og beboere med hovedpine, tørre slimhinder, røde rindende øjne og statisk elektricitet.

”Vi er over 100 medarbejdere, og mange af os har helbredsmæssige problemer med den tørre luft”, fortæller Susanne Winther, der er leder på Ulvsund Centret.

Image title

”Vi har prøvet at lufte mere ud og at have flere planter, men det har ikke hjulpet. Vi har også skruet lidt ned for varmen for at få luft-fugtigheden op, men vores beboere sidder meget stille, og de skal ikke sidde og fryse, så vi bliver nødt til at have en temperatur på ca. 24 grader”


Klik og læs hele casen


Loading
Loading